Om oss

kören

Göteborgs Flickkör, tidigare Härlanda Flickkör, har funnits i drygt 10 år och är knuten till Härlanda kyrka i Göteborgs. Kören, som består av 25 sångare i åldrarna 14-20 år, kännetecknas av höga ambitioner och en varm gemenskap.

Repertoaren består till stor del av klassisk musik, men rymmer även pop- och folkmusik från olika delar av världen. Under de senaste åren har Härlanda Flickkör bland annat framfört Lars-Erik Larssons Förklädd Gud, Vivaldis Gloria, Pergolesis Stabat Mater och Mozarts Requiem.

Göteborgs Flickkör samarbetar regelbundet med Göteborgs Symfoniker och har medverkat både vid GSO:s Nationaldagskonsert 2021 och Allhelgonakonsert 2020.

Våren 2020 medverkade flickkören i GöteborgsOperans uppsättning av ”Den listiga lilla räven” av Léos Janacek. I maj 2017 vann kören andra pris i Körmästerskapen på RUM-festivalen i Västerås.

körledaren

Birgitta Mannerström-Molin är kördirigent och sångpedagog och verksam som körledare i Härlanda kyrka, Göteborg. Hon undervisar även på Högskolan för scen och musik i Göteborg och är engagerad som kurshållare och kördirigent på riksnivå.

Birgitta var en ledande kraft i uppbyggnaden av El Sistema i Sverige. Hon är dirigent och konstnärlig rådgivare för ett av världens största musikläger för unga: Side by Side by El Sistema, som arrangeras årligen av Göteborgs Symfoniker.

2016 blev Birgitta utsedd till årets Barn- och ungdomskörledare i Sverige.